Bine de Stiut

Cumpararea unui bec era candva un lucru simplu, nesolicitant. Acum este o chestiune spinoasa; trecerea la un iluminat mai eficient energetic inseamna sa alegi dintr-o gama uimitoare de produse. Mult timp becurile au fost identificate din punctul de vedere al watilor, dar watul este de fapt o unitate de masura a energiei electrice, nu a luminuozitatii unui bec. Cantitatea de lumina generata de un bec este masurata in lumeni.

Un bec incandescent de 60-watt, de exemplu, emite 800 lumeni. LED-urile in schimb, care sunt mai eficiente decat becurile incandescente de aceiasi putere, pot furniza aceeasi cantitate de lumina, folosind mai putin de 10 de wati.

Agentia pentru Protectia Mediului spune ca in cazul in care fiecare gospodarie ar inlocui doar un bec incandescent cu un LED "Energy Star" sau CFL (compact fluorescent), s-ar economisi aproape 700 de milioane de euro pe an in in privinta costurilor cu energia.

Si totui, cu atat de multe tipuri de becuri cu preturi si durate de viata atat de diferite, multi consumatori sunt derutati.

Consiliul Apararii pentru Resurse Naturale, organizatie non-profit de mediu, este un sustinator puternic al iluminatului eficient energetic. Aceasta primeste un procent mic de finantare din subventii guvernamentale, inclusiv unul de la programul EPA Energy Star pentru accelerarea adoptarii echipamentului eficient energetic. Pentru mai multe informatii despre diferitele tipuri de becuri disponibile, durata lor de viata si cost, a se consulta ghidul nostru pentru inlocuirea becurilor.

Noe Horowitz, directorul Centrului Consiliului de Aparare al Resurselor Naturale pentru Eficienta Energetica puncteaza raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente intrebari despre becuri:

De ce unele CFL–uri au o durata de viata foarte scurta? Durata de sapte ani de viata a CFL pare un lucru aleator. Am niste becuri care functioneraza de de ani buni, altele insa mor intr-un an.
Cum nu toate becurile CFL sunt fabricate la fel, cumparati doar acele becuri care au logo-ul Energy Star pe ele. Aceste becuri nu sunt numai eficiente, dar indeplineasc si cerintele riguroase de performanta ale Agentiei de Protectia Mediului si sunt supuse diferitelor teste, inclusiv testelor de longevitate. Comutarea ON/OFF frecventa a CFL-urilor poate scurta durata lor de viata. in plus, CFL nu poate porni sau ajunge la luminozitate lor deplina la temperaturi foarte scazute.

Cand un bec fluorescent sa ars il aruncati la gunoi?
Becurile flourescente contin un mici cantitati de mercur in ele de aproximativ 2mg/ bec. Consumatorii ar trebuii sa profite de programele gratuite de reciclare a becurilor flourescente, oferite de firmele abilitate sa colecteze aceste becuri defecte. Totodata trebuie sa constientizam ca becurile incandescente nu contin mercur, dar sunt mult mai nocive pentru mediu , datorita emisiilor centralelor electrice pe baza de carbune, pentru ca folosesc de 4 ori mai multa energie decat becurile incandescente sau becurile cfl pentru aceeasi cantitate de lumina emisa.

Becurile cu led sunt dimabile/ reglabile?
Daca doriti sa aveti lumina ambientala si/sau mai multe intensitati luminoase in locuinta dumneavoastra puteti opta pentru becurile cu led dimabile/ reglabile, acestea oferind o flexibilitate in alegerea dumnevoastra.

Exista becuri in forma de lumanare sau glob ?
Vestea buna este ca becurile cu led permit cam orice forma potrivite pentru mai toate fasungurile/dulii sau socketuri. Acestea avand diferite forme atat in forma de lumanare, glob dar si clasice, existand in forma perfecta pentru sistemele dumneavoastra de iluminat.

Aveti sisteme de iluminat care nu suporta decat becuri de maxim 60 watti? Daca folosesc un bec cu led obtin o intensitate luminoasa mai mare ?
Corpurile de iluminat au sisteme de protectie care sa le protejeze pe acestea sa nu ia foc , datorita caldurii emise de becurile incandescente sau de suprasolicitarea lor. Atata timp cat folosim becuri care nu depasesc indicatiile producatorului , protejam astfel corpurile de iluminat de a nu se defecta. Un bec cu led de 7 watti emit aceeasi cantitate luminoasa ca si un bec de 60 watti, de 600 lumeni , dar tot odata puteti opta pentru un bec mai puternic fara ca acesta sa afecteze corpul de iluminat.

Exista locuri in care recomandati utilizarea becurilor cu led, la interior sau la exterior unde sunt expuse la temperature extreme ?
Daca becurile flourescente nu pot functiona in zone climatice reci , acestea nefiind o alegere tocmai adecvata pentru iluminatul la exterior. Va recomandam utilizarea becurilor cu led sau a sistemelor de iluminat cu led, in oferta noastra regasind o gama variate de becuri cu led pentru exterior, proiectoare cu led si sisteme complete de iluminat cu led pentru exterior, acestea prin constructia lor pot rezista cu brio variatiilor de tempereturi si la diferite socuri mecanice.

Exista pericole in utilizarea spoturilor cu led sau a becurilor cu led in sisteme inchise sau incastrate in tavane ?
Electronica din spoturile cu led sau becurile cu led poate fii afectata daca este supusa la temperature ridicate. Lampile reflectoarelor cu led sunt special concepute pentru a rezista la medii de temperature ridicata. Daca puneti un spot cu led sau un bec cu led intr-un sistem inchis acesta ii poate scurta durata de viata, totodata exista si spoturi si becuri etichetate pentru a fii utilizate in aceste medii inchise unde exista temperature inalte.

De ce sunt becurile cu led asa scumpe ? Cand se vor ieftinii acestea ?
Preturile becurilor cu led sunt in scadere rapida, acestea evoluand odata cu tehnologia. Un bec cu led de 7 watti inlocuieste un bec incandescent de 60 W, totusi un bec incandescent are o durata de viata de numai 1000 de ore, pe cand un bec cu led are o durata de viata cuprinsa intre 15.000 si 50.000 de ore. Daca realizati un calcul matematic o sa observati ca becurile cu led isi returneaza investitia prin economia energiei consumate lunar.
Puteti realiza acest calcul accesant calculatorul nostru Link calculator

Ne puteti contacta

  • Tel: 0758.194.003
  • Email: office@stmag.ro

Parteneri

Date Generale Companie

SC SMART CAPA TECH SRL

CUI: 33274568

Nr ORC: J29/845/2014