Diferente intre becurile incandescente vs halogen vs cfl vs led

Cumpararea unui bec era candva un act relativ simplu: Verificai puterea vechiului tau bec, mergeai la magazin si cumparai unul nou. Dar trecerea la iluminatul eficient energetic a schimbat situatia: halogeni, CFL, LED-uri, Wati vs lumeni - gama de opțiuni de pe piața actuala poate face selectarea becului adecvat un exercițiu nesigur.( De aceea incrcam sa przentam in continuare gama becurilor de iuminat)

Incandescent
Standard

Becurile incandescente emana lumina cald, alb-galbuie atat de placuta dar ele sunt extrem de ineficiente, pierzand 90 la suta din energia lor pentru incalzire. Puteti gasi in continuare becurile incandescente traditionale pe rafturile magazinelor, dar marii producatori au oprit producerea celor mai frecvente tipuri, ceea ce inseamna ca becurile de 40 -, 60 -, 75 - si de 100 de wati vor deveni mai rare . Productia de becuri incandescente speciale, cum ar fi becurile cu trei cai va continua.

Incandescent
cu Halogen

Contrar unor rapoarte, becurile incandescente nu au fost interzise. Ca raspuns la o lege din 2007 de stabilire a unor standarde de eficienta superioare, producatorii adaugat halogen la becurile incandescente pentru a le face mai eficiente. Becurile incandescente cu halogen dau aceeasi lumina ca si becuri incandescente traditionale, dar utilizeaza 28 la suta mai putina energie. Ca si becurile incandescente standard, ele dureaza aproximativ un an.

CFL

Becurile fluorescente CFLCompact - CFL - au parcurs un drum lung de cand au devenit disponibile pe scara larga in anii 1990. Astazi, culoarea luminii este mult imbunatatita, unele becuri pot fi estompate, iar pretul pe bec este foarte convenabil, de cativa dolari sau mai putin. Ele folosesc aproximativ 75 la suta mai putina energie decat becurle incandescente si au o durata de viata estimata de noua ani. CFL contin cantitati foarte mici de mercur si ar trebui sa fie depozitate dupa scoaterea din uz, in mod corespunzator.

LED

In prezent, LED-urile reprezinta mai putin de 1 la suta din piata interna. Dar, cu preturi in scadere rapida, rata de absorbtie este de asteptat sa creasca. LED-urile folosesc aproximativ 80 la suta mai putina energie decat becurile incandescente si au o durata de viata estimata de peste 20 de ani. Cele mai multe LED-uri pot fi estompate. Pana in prezent, costul a fost cel mai mare obstacol pentru utilizarea lor pe scara larga. Astfel, in timp ce LED-uri echivalente a 60-wat sunt acum de vanzare pentru mai putin de 10 dolari, pretul pentru o echivalenta mai mare in wati este cel putin dublu.

Ne puteti contacta

  • Tel: 0758.194.003
  • Email: office@stmag.ro

Parteneri

Date Generale Companie

SC SMART CAPA TECH SRL

CUI: 33274568

Nr ORC: J29/845/2014